vandammevalcea
169 poze   18232 vizite

BRICOUX

BRICOUX [modifică]
Descriere album: Descriere album: Dacă cineva ar fi întrebat în 1944: "Cine a fost cel mai renumit crescator de la începutul acestui sport columbofil?", răspunsul ar fi fost în unanimitate, nu numai în Belgia, "Doctorul BRICOUX "

Nimeni nu l-a depăşit în arta de a reproduce porumbei. Fără îndoială, el a fost cel mai mare maestru în perioada cuprinsă între 1919 şi 1939.

Arthur Bricoux a fost interesat de porumbei în timpul studiilor sale universitare, în timp ce la şcoală medicală, cincizeci de ani mai târziu, el ar fi spus ca pasiunea pentru porumbei nu a diminuat. A fost perioada după primul război mondial cand numele său a ajuns în fruntea clasamentelor, şi putem spune sincer că, pentru douăzeci şi cinci ani el a apărat cu succes reputaţia sa de a fi cu adevărat invincibil. Intre războaie, el a castigat un numar incredibil de premii naţionale şi în concursurile de lungă distanţă in zece ani, perioada din 1930- 1939, a câştigat in cursele nationale, fără dublaje, 14 premii întâi, 12 secunde, şi 124 în primele 20. Succesele lui au fost atât de numeroase şi atât de deosebite, incat ceilalti crescatori au crezut că el a folosit dopajului la păsările sale.

El a devenit faimos din primul moment cand intrat in posesia lui ca bază a coloniei exemplarele Beeckman şi Cellier. Mai târziu a adăugat Baclene din Walcourt şi Rousseau din Jemeppe. El a schimbat, de asemenea, unele păsări tinere cu marele campion francez, Paul Sion din Tourcoing, ceea ce a condus la rezultate magnifice. Deşi Dr. Bricoux consangviniza porumbeii, el a mărturisit că, uneori, a folosit si incrucisarea. El spunea ca pentru a preintampina decaderea liniei e nevoie de incrucisare . Dar este important să se folosească pentru incrucisare, porumbei care provin dintr-un linie consangvinizata . Dr. Bricoux a fost întotdeauna contra concursurilor cu păsări tinere. El întotdeauna folosea pentru competitii pasari de cel putin 1 an. La doi ani, ele zburau deja la vaduvie. A fost unul dintre primii care au zbura la văduvie pe scară largă şi acest lucru l-a ajutat să dobândească victorii extraordinare în acea perioadă. La vârsta de doi ani porumbeii sai zburau până la 600 de kilometri, şi de la trei ani erau angajati cu succes în cele mai lungi şi dificile concursuri.

Dr. Bricoux a făcut uz de metode de hrănire cele mai simple.
În timpul sezonului de curse, el a folosit fasole, mazăre, grâu, in plus, porumb, orez, cu un pic de cânepă şi de seminţe de rapiţă.
În timpul sezonului de năpârlire, el s-a folosit fasole, grâu, porumb, cu un pic de rapiţă şi de seminţe de in.
Iarna, hrana se compunea din orz, ovăz şi un pic seminţe de in. El a crezut cu tărie că orzul este un aliment excelent pentru porumbei. În ciuda competenţei sale, doctorul Bricoux nu a ezitat să admită că cel mai bun judecator al capacitatatii unui porumbel este cosul. În acest caz, frumusetea nu are nimic de-a face cu adevarata valoare a unei păsări.

Ori de câte ori cineva la întrebat "Care sunt cele mai importante calităţi căutate la un porumbel ? , raspunsul sau a fost "Preferinţa mea este întotdeauna pentru un porumbel puternic, musculos, cu penajul moale si pudrat. Sunt deasemenea de parere că un porumbel bun pe distante lungi ar trebui să aibă remigele secundare bine dezvoltate ,un porumbel cu o aripă ingusta nu se va califica chiar şi pentru distanţe medii. " Deasemenea, credea în specializarile pe distante. Preferinţa proprie a fost pentru cursele pe distanţe lungi, iar concursurile de viteza le considera drept antrenamente pentru etapele nationale.

Cei mai faimosi porumbei ai lui Dr.BRICOUX:

“Kleine Geschelpte”288493/26-a castigat in decurs de 5 ani de 5 ori Nat.PAU, a foat unul dintre cei mai mari campioni ai doctorului.

“Rode Libourne”-3039973/28
1930: 4 Nat. Angouleme
1931: 1 Libourne(local club Charleroi)
1932: 1Nat. Angouleme
1933: 1 Nat. Bourdeaux

“Goede Rode Bricoux”-277541/29
1931: 2 Nat. Angouleme
1932: 4 Nat. Toury
1933: 2 Angouleme

“Bordeaux Bricoux”
1934: 2 Bordeaux
1936: 1 Biarritz
1937: 1 Chateauroux
1938: 1 St-Vincent
1939: 17 Dax

“Grote Rode”- acesta a fost cel mai bun zburator in 1933.”jules cesar” a fost cel mai faimos fondator al crescatoriei BRICOUX.Era un mascul rosu.

“Bon Ecialle”(mascul rosu) a castigat locul 1 Nat Dax,cu o ora avans fata de locul doi.

“Petit Roux”(mascul rosu)-locul 2 Nat. Bordeaux si 16 Nat Dax.

“St-Vincent”- a castigat locul 2 respectiv 10 Nat. Bordeaux si 7 Nat. St-Vincent.

Alti porumbei faimosi au fost”Plume Noir”,”Tache Blanche”,”Roux Favori” etc…Dr. BRICOUX a fost un sustinator al consangvinitatii timp de mai multi ani.Avea multi porumbei rosii iar ceilalti crescatori ii numeau “Locomotivele Rosii”.
[modifică]Albumul selectat nu contine nici o poza.
Comentarii album • 0
Acest album nu are incă nici un comentariu.
Trimite mesaj Înapoi Nu poți trimite un mesaj fără conținut! Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje. Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.ro Mesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp. A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou. Mesajul a fost trimis.